Сакрыстыя працуе: 8:00 – 20:00 Тэл.: 8 017 200-44-15

Пошта: chyrvony@tut.by Мы ў сацыяльных сетках:         

10 жніўня — свята св. Лаўрэнція, дыякана і мучаніка

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ 2 Кар 9, 6–10
Бог любіць таго, хто дае з радасцю

Чытанне Другога паслання святога апостала Паўла да Карынцянаў.

Браты:

Хто сее скупа, той скупа і пажне, а хто сее шчодра, той шчодра і пажне. Няхай кожны дае, як вырашыць у сэрцы сваім, а не са шкадаваннем ці з прымусу, таму што Бог любіць таго, хто дае з радасцю. Бог мае моц узбагаціць вас усякаю ласкаю, каб вы, заўсёды і ва ўсім маючы ўсялякі дастатак, былі багатыя на ўсялякія добрыя справы. Як напісана: Раскідаў, раздаў бедным; справядлівасць ягоная трывае навекі. А той, хто дае сейбіту насенне і хлеб на спажытак, дасць і памножыць вашае насенне, і ўзрасціць плён справядлівасці вашай.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Пятніца — васемнаццаты звычайны тыдзень, Год І

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Дрг 4, 32-40
Ён палюбіў айцоў тваіх і выбраў нашчадкаў іхніх пасля іх

Чытанне кнігі Другазаконня.

Майсей прамовіў да народа, кажучы:

Спытайся ў даўніх часоў, якія былі перад табою, ад таго дня, калі Бог стварыў чалавека на зямлі; ад аднаго краю нябёсаў аж да другога, ці было некалі штосьці такое вялікае, як гэта, і ці было вядома штосьці падобнае? Ці чуў народ голас Божы, які гаварыў з агня, як ты чуў, і застаўся жывы? Або ці спрабаваў некалі Бог прыйсці і выбраць сабе народ паміж іншага народу праз выпрабаванні, знакі і цуды, і вайну, моцнаю рукою і ўзнятым плячом, і праз чыны страшныя – праз усё тое, што зрабіў для вас Пан, Бог ваш, перад вашымі вачыма ў Егіпце?

Гэта было паказана табе, каб ты ведаў, што Пан ёсць Богам, і няма іншага, апроч Яго. З неба Ён даў табе пачуць свой голас, каб навучыць цябе, і на зямлі паказаў табе свой вялікі агонь, і ты чуў словы ягоныя з сярэдзіны агню, бо Ён палюбіў айцоў тваіх і выбраў нашчадкаў іхніх пасля іх. Ён сам вывеў цябе з Егіпта сваёй магутнай сілай, каб прагнаць перад табою большыя і мацнейшыя за цябе народы, і прывесці цябе, і даць табе ва ўладанне зямлю іх, як у сённяшні дзень.

Таму ведай цяпер і захоўвай у сэрцы сваім, што Пан ёсць Богам на небе ў вышыні і на зямлі ўнізе, і няма іншага. Захоўвай Яго пастановы і Яго запаведзі, што я наказваю табе сёння, каб добра было табе і тваім сынам пасля цябе, каб доўгі быў твой век на зямлі, якую на ўсе дні дае табе Пан, твой Бог.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Чацвер — васемнаццаты звычайны тыдзень, Год І

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ліч 20, 1-13
Пацякло мноства вады

Чытанне кнігі Лічбаў.

У тыя дні:

Сыны Ізраэля і ўвесь сход прыйшлі на пустыню Сін у першым месяцы, і народ заставаўся ў Кадэшы. І там памерла Мірыям, і была там пахавана.

І не было там вады для супольнасці, таму яны сабраліся супраць Майсея і Аарона. Людзі сварыліся з Майсеем, кажучы: Няхай бы мы таксама памерлі, калі паміралі браты нашы перад абліччам Пана. Навошта вы прывялі сход Пана ў пустыню, каб мы памерлі разам з жывёламі нашымі? Навошта вы прымусілі нас пакінуць Егіпет, каб прыйсці ў гэтае нягоднае месца, дзе нельга сеяць, дзе не растуць ні смоквы, ні вінаград, ні яблыкі гранату, тут няма нават вады для піцця?

Пакінуўшы супольнасць, Майсей з Ааронам адышлі да ўваходу ў шацёр спаткання і ўпалі ніцма на зямлю, і з’явілася над імі слава Пана. І Пан прамовіў да Майсея, кажучы: Вазьмі жазло і збяры супольнасць, ты і Аарон, брат твой, і ў іх прысутнасці скажыце скале, і яна выдасць з сябе ваду. Так ты здабудзеш ім ваду і дасі піць сходу і жывёлам іхнім.

І ўзяў Майсей жазло перад абліччам Пана, як Ён загадаў яму. І сабраў Майсей з Ааронам народ перад скалою, і сказаў ім: Слухайце, бунтаўнікі! Ці мы здабудзем для вас ваду са скалы гэтай? Тады Майсей узняў сваю руку і двойчы ўдарыў у скалу жазлом. І пацякло мноства вады, і напілася ўся супольнасць і жывёла іхняя.

А Пан сказаў Майсею і Аарону: За тое, што вы не паверылі ў Мяне, каб асвяціць Мяне ў вачах сыноў Ізраэля, не вы ўвядзеце гэтую супольнасць ў святую зямлю, якую дам ім. Гэта воды Мэрыбы, дзе сыны Ізраэля спрачаліся з Панам, і Ён паказаў сярод іх сваю святасць.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

8 жніўня — успамін св. Дамініка, святара

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ 1 Кар 2, 1–10а
Абвяшчаем мудрасць Божую, схаваную ў таямніцы

Чытанне Першага паслання святога апостала Паўла да Карынцянаў.

Калі я прыйшоў да вас, браты, я не прыйшоў абвяшчаць вам сведчанне Божае ўзнёслым словам ці мудрасцю. Бо я вырашыў не ведаць нічога між вас, апроч Езуса Хрыста, і то ўкрыжаванага.

І я стаў перад вамі ў слабасці, і ў страху, і ў вялікім трымценні. А слова маё і прапаведаванне маё не ў пераканаўчых словах мудрасці, а ў праяўленні духа і сілы, каб вера вашая абапіралася не на чалавечай мудрасці, а на моцы Божай.

Мы абвяшчаем мудрасць сярод дасканалых, і не мудрасць гэтага свету ці знікомых князёў гэтага свету. Але абвяшчаем мудрасць Божую, схаваную ў таямніцы, якую Бог прадвызначыў перад вякамі для славы нашай. Ніхто з князёў гэтага свету не спазнаў яе; бо, калі б пазналі, не ўкрыжавалі б Пана славы. Але, як напісана: Чаго вока не бачыла, і вуха не чула і што не ўваходзіла ў чалавечае сэрца, тое Бог падрыхтаваў тым, хто любіць Яго. Нам жа Бог адкрыў праз Духа.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Серада — васемнаццаты звычайны тыдзень, Год І

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ліч 13, 1–2. 25 — 14, 1. 26–29. 34–35
Яны пагардзілі зямлёю пажаданай (Пс 106 (105), 24)

Чытанне кнігі Лічбаў.

У тыя дні:

Пан прамовіў да Майсея на пустыні Фаран, кажучы: Пашлі мужоў даследаваць зямлю Ханаан, якую Я дам сынам Ізраэля. Пашлі мужоў аднаго за адным з кожнага пакалення айцоў іхніх, кожнага з кіраўнікоў іхніх.

Праз сорак дзён яны вярнуліся, даследаваўшы зямлю. І прыйшлі яны да Майсея і Аарона, і да ўсяго сходу сыноў Ізраэля ў пустыні Фаран, што ў Кадэшы. І расказалі ім і ўсяму сходу, і паказалі плады зямлі. А расказваючы, казалі: Мы прыйшлі ў зямлю, у якую ты паслаў нас. Яна сапраўды сочыцца малаком і мёдам, а гэта — плады яе. Аднак людзі, што насяляюць яе, моцныя, а гарады ўмацаваныя і вельмі вялікія. Мы бачылі там таксама нашчадкаў Анака. Амалекіты жывуць у зямлі Нэгеб, хетэі, евусеі і амарэі жывуць на ўзгор’ях, а ханаанейцы жывуць каля мора і ўздоўж Ярдана.

Між тым Калеб суцішыў народ перад Майсеем і сказаў: Пойдзем і зоймем зямлю, бо мы зможам авалодаць ёю. Але іншыя мужы, якія былі з ім, казалі: Мы не можам паўстаць супраць тых людзей, бо яны мацнейшыя за нас. І апавядалі сярод сыноў Ізраэля дрэнную навіну пра зямлю, якую даследавалі, кажучы: Зямля, па якой мы прайшлі, аглядаючы яе, паглынае жыхароў сваіх, а ўсе людзі, якіх мы бачылі, высокія ростам. Мы бачылі там веліканаў — сыноў Анака, якія паходзяць з роду веліканаў. У параўнанні з імі мы былі як саранча дый такімі ім і здаваліся.

І падняла тады ўся супольнасць гучны крык, і плакалі людзі ў гэту ноч. А Пан прамовіў да Майсея і да Аарона, кажучы: Дакуль гэтая благая супольнасць будзе наракаць на Мяне? Я пачуў скаргі сыноў Ізраэля на Мяне, таму скажы ім так: Як жыву Я, — кажа Пан, — Я ўчыню вам паводле слоў, якія пачуў ад вас. І трупы вашы пападаюць ў пустыні. Пералічаны ўсе з вас, ад дваццаці гадоў і вышэй, хто наракаў на Мяне.

Паводле колькасці дзён, сарака дзён, калі вы даследавалі зямлю, вы будзеце несці грахі вашыя сорак гадоў, па годзе за дзень, каб даведацца, што значыць быць пакінутымі Мною. Я, Пан, сказаў, і так ўчыню з усёй гэтай благой супольнасцю, што змовілася супраць Мяне. У пустыні гэтай яны загінуць і павыміраюць.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

6 жніўня — свята Перамянення Пана

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Дан 7, 9–10. 13–14
Адзенне Ягонае было белае, як снег

Чытанне кнігі прарока Даніэля.

Я бачыў, як ставілі троны, і Старадаўні сеў. Адзенне Ягонае было белае, як снег, а валасы на галаве Ягонай, як чыстая воўна. Трон Ягоны быў, як полымя агню, а колы, як палаючы агонь. Вогненная рака разлівалася і выцякала ад Яго. Тысячы тысячаў служылі Яму, і дзесяць тысяч дзесяткаў тысяч стаялі перад Ім. Суд сеў, і разгарнуліся кнігі.

Бачыў я ў начных візіях: вось разам з аблокамі нябеснымі ішоў нібы Сын Чалавечы, наблізіўся Ён да Старадаўняга, і быў падведзены да Яго. І дадзена Яму была ўлада, і гонар, і валадарства. І ўсе народы, плямёны і мовы служылі Яму. Улада Ягоная – вечная ўлада, якая не адымецца. І валадарства Ягонае не будзе знішчана.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Панядзелак — васемнаццаты звычайны тыдзень, Год І

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ліч 11, 4b–15
Я не магу адзін несці ўвесь гэты народ

Чытанне кнігі Лічбаў.

У тыя дні:

Сыны Ізраэля казалі: Хто дасць нам мяса пад’есці? Мы ўспамінаем рыбу, што елі ў Егіпце задарма, агуркі і дыні, пер’е і галоўкі цыбулі і часнок. А цяпер сасмагла душа наша, і вочы нашы не бачаць нічога, апроч манны.

Манна ж была падобная да насення карыяндру і выглядала, як смалістая камедзь. Людзі выходзілі і збіралі яе, потым малолі ў жорнах або таўклі ў ступах, гатавалі яе ў катлах і рабілі з яе ляпёшкі, якія нагадвалі смакам печыва на алеі. Калі ўначы раса выпадала на лагер, выпадала на яго і манна.

І пачуў Майсей, як наракае народ у сем’ях сваіх, кожны каля ўваходу да сваёй палаткі. І моцна запалаў гнеў Пана, і Майсей таксама засмуціўся, і сказаў Пану: Чаму Ты кепска абыходзішся са сваім слугою? Чаму я не знаходжу прыхільнасці ў вачах Тваіх? Чаму Ты ўсклаў на мяне цяжар ўсяго народа гэтага? Хіба я зачаў ўвесь народ гэты і нарадзіў яго, каб Ты казаў: Як карміцелька носіць немаўля, нясі яго на руках сваіх на зямлю, якую Ты абяцаў яго продкам? Адкуль у мяне мяса, каб даць усяму гэтаму народу? Яны плачуць перада мною, кажучы: Дай нам мяса пад’есці. Я не магу адзін несці ўвесь гэты народ, бо ён занадта цяжкі для мяне. Калі Ты робіш гэтак са мною, то лепш забі мяне; забі мяне, калі я знайшоў прыхільнасць ў вачах Тваіх, каб мне больш не бачыць нядолі сваёй.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

XVIII Звычайная нядзеля, Год C

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Экл 1, 2; 2, 21-23
Якая карысць чалавеку ад усёй яго працы

Чытанне кнігі Эклезіяста.

Марнасць марнасцяў, – кажа Эклезіяст, – марнасць марнасцяў і ўсё марнасць.

Бывае, што чалавек працуе з мудрасцю, веданнем і ўменнем, аднак павінен пакінуць надзел чалавеку, які над тым не працаваў. І гэта марнасць і вялікае зло.

Якая ж карысць будзе чалавеку ад усёй яго працы і клопату сэрца, з якімі ён працуе пад сонцам. Бо ўсе дні ягоныя – гэта пакуты, і смутак – праца яго, нават уначы яго сэрца не мае спакою. І гэта марнасць.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

  • Па прыкладзе Марыі
    Моладзь Чырвонага касцёла запрашае на адарацыю Найсвяцейшага Сакрамэнту 23 мая пасля Св. Імшы а 19 гадзіне.
  • Май
    2019

    Тэатр Зніч

  • Красавік
    2019

    Тэатр Зніч

  • Моладзь запрашае!

    Па добрай традыцыі моладзь Чырвонага касцёла зноў запрашае вернікаў далучыцца да дабрачыннай акцыі “Светлае Свята Вялікадня”.

  • Вечарына ў бібліятэцы Імя Адама Міцкевіча

    31 сакавіка а 16-й гадзіне ў бібліятэцы імя Адама Міцкевіча адбудзецца вечарына з нагоды ўключэння ўрачыстасці, прысвечанай ушанаванню абраза Маці Божай Будслаўскай (Будслаўскі фэст) у Спіс сусветнай спадчыны ЮНЕСКА.

  • 17 сакавіка ў 12.30 адбудзецца адкрыццё мастацкай выстаўкі "На Беларусі Бог жыве!"