Сакрыстыя працуе: 8:00 – 20:00 Тэл.: 8 017 200-44-15

Пошта: chyrvony@tut.by Мы ў сацыяльных сетках:         

ІV Нядзеля Вялікага посту, Год А

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ 1 Сам 16, 1b. 6–7. 10–13а
Намашчэнне Давіда каралём

Чытанне Першай кнігі Самуэля.

У тыя дні:

Пан сказаў Самуэлю: Напоўні рог свой алеем і ідзі. Я пасылаю цябе да Есэя з Бэтлеема, бо Я знайшоў сабе караля між сынамі ягонымі.

Калі яны ўвайшлі, ён убачыў Эліява і сказаў: Сапраўды перад Панам гэта памазанік Ягоны! І сказаў Пан Самуэлю: Не зважай ні на аблічча яго, ні на ягоны высокі рост, бо Я адкінуў яго. Я не гляджу, як глядзяць людзі, бо чалавек бачыць тое, што навідавоку, а Пан заглядае ў сэрца.

Нарэшце, Есэй прывёў да Самуэля сваіх семярых сыноў, і сказаў Самуэль Есэю: Пан нікога з іх не выбраў.

І сказаў Самуэль Есэю: Ці гэта ўсе твае сыны? Той адказаў: Застаўся яшчэ малодшы, ён пасвіць авечак. І сказаў Самуэль Есэю: Пашлі, каб прывялі яго, бо не сядзем за стол, пакуль не прыйдзе. Тады Есэй паслаў па Давіда, і прывялі яго. Ён быў руды, меў прыгожыя вочы і прывабны выгляд. І сказаў Пан: Устань і намасці яго, бо гэта ён. Тады Самуэль прынёс рог з алеем і намасціў яго між братоў ягоных. І Дух Пана сышоў на Давіда пасля таго дня.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Субота — III тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ос 6, 1–6
Міласэрнасці хачу, а не ахвяры

Чытанне кнігі прарока Осіі.

Так кажа Пан:

Хадзіце, вернемся да Пана.
Ён нас параніў, Ён і загоіць.
Ён ударыў, Ён і перавяжа нам раны.
Праз два дні ажывіць нас,
на трэці дзень уздыме нас,
і мы будзем жыць перад абліччам Ягоным.
Пазнаем жа і будзем імкнуцца пазнаць Пана.
Прыйсце Яго пэўнае, як надыход світання.
Ён прыйдзе да нас, як лівень,
як веснавы дождж, які напоіць зямлю.
Што ж зрабіць мне табе, Эфраім,
што ж зрабіць мне табе, Юда?
Міласэрнасць вашая, нібы ранішні туман
і раса, што хутка знікае.
Таму Я ўдараў іх прарокамі,
таму я забіваў іх словамі вуснаў Маіх,
таму суд Мой заяснее, як світанне.
Бо міласэрнасці хачу, а не ахвяры,
пазнання Бога, а не ўсеспалення.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Пятніца — IIІ Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ос 14, 2–10
Не будзем больш казаць «нашы багі» пра справы нашых рук

Чытанне кнігі прарока Осіі.

Так кажа Пан:

Вярніся, Ізраэль, да Пана Бога свайго, бо ўпаў ты ў беззаконні сваім. Вазьміце з сабою словы і навярніцеся да Пана. Скажыце Яму: Прабач усё беззаконне, а добрае прымі, і мы адплацім ахвярай нашых вуснаў. Асірыя не ўратуе нас, мы больш не будзем ездзіць на конях, не будзем больш казаць «нашы багі» пра справы нашых рук, бо ў Цябе сірата знойдзе спагаду.

Я вылечу іхнюю нявернасць, сардэчна палюблю іх, бо адвярнуўся ад іх Мой гнеў. Я буду для Ізраэля нібы раса. Ён расквітнее, як лілея, і пусціць карані свае, як Лібан. Разрастуцца галіны яго, і краса ягоная будзе як у алівы, а пах яго — нібы ад Лібана.

І вернуцца тыя, хто сядзеў у ягоным цені, і ажывуць, як зерне, расквітнеюць, як вінаград, і будуць згадваць пра яго, як пра лібанскае віно. Эфраім, якая табе справа да ідалаў? Я пачую і дагледжу цябе. Буду як зялёны кіпарыс, ад Мяне будзе твой плод. Хто мудры, няхай гэта зразумее, хто разумны, няхай ведае гэта. Бо простыя шляхі Пана, і справядлівыя будуць хадзіць па іх, а грэшнікі на іх спатыкнуцца.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Чацвер — ІII Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ер 7, 23–28
Гэта народ, які не слухае голасу Пана, Бога свайго

Чытанне кнігі прарока Ераміі.

Так кажа Пан:

Такую справу Я наказаў ім, кажучы: Слухайцеся голасу Майго, і Я буду вашым Богам, а вы будзеце Маім народам. Хадзіце кожным шляхам, які Я прызначу для вас, каб добра было вам.

Аднак яны не паслухаліся і не схілілі вуха свайго. Яны пайшлі за сваімі ўласнымі намерамі ва ўпартасці сваіх злых сэрцаў і павярнуліся да Мяне спінамі, а не тварам.

З таго дня, калі айцы вашыя выйшлі з зямлі егіпецкай, аж да сённяшняга дня Я пасылаў да вас ўсіх Маіх слугаў – прарокаў. Штодня ўставаў раніцаю і пасылаў іх. Аднак не слухаліся Мяне і не схілялі вуха свайго, але зрабілі цвёрдымі каркі свае і паступалі горш, чым айцы іхнія. Ты будзеш казаць ім ўсе словы гэтыя, але яны не будуць слухаць цябе. Ты будзеш клікаць іх, але яны не будуць адказваць табе.

Таму скажаш ім: Гэта народ, які не слухае голасу Пана Бога свайго і не прымае настаўлення. Загінула вернасць і знікла з вуснаў іхніх.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

19 сакавіка — урачыстасць святога Юзафа

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ 2 Сам 7, 4–5а. 12–14а. 16
Дасць Яму Пан Бог трон Давіда, бацькі Ягонага

Чытанне Другой кнігі Самуэля.

У тыя дні:

Пан скіраваў да Натана наступныя словы: Ідзі і скажы слузе Майму Давіду: так кажа Пан: Калі ж скончацца твае дні і ты спачнеш з бацькамі сваімі, тады я абуджу пасля цябе патомка твайго, які выйдзе з улоння твайго, і ўмацую ягонае валадарства. Ён збудуе дом Майму імені, а Я ўмацую трон яго панавання навекі. Я буду яму Айцом, а ён будзе Мне сынам.

І будзе непахісным дом твой і валадарства тваё навекі перад абліччам Маім, і трон твой будзе ўмацаваны навекі.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Серада — ІІІ Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Дрг 4, 1. 5–9
Заклік да захавання загадаў

Чытанне кнігі Другазаконня.

Майсей прамовіў да народа, кажучы:

Цяпер, Ізраэль, слухай пастановы і законы, якія я вучу вас выконваць, каб жылі вы, і ўвайшлі, і атрымалі ў спадчыну зямлю, якую дае вам Пан, Бог айцоў вашых.

Вось я навучыў вас пастановам і законам, як Пан, Бог мой, загадаў мне, каб вы выконвалі іх на зямлі, якою ідзеце авалодаць. Захоўвайце і выконвайце іх, бо гэта — мудрасць вашая і розум ваш перад вачыма народаў, якія, калі пачуюць усе пастановы гэтыя, так скажуць: Толькі гэты народ мудры і разумны, ён вялікі народ. Ці ж ёсць іншы народ вялікі, каб ягоныя багі былі так блізка, як блізкі ёсць Пан, Бог наш, калі б мы ні паклікалі Яго? Ці ж ёсць іншы вялікі народ, які б меў такія справядлівыя пастановы і законы, як ўвесь Закон гэты, што я сёння даю вам?

Аднак сцеражыся і пільнуй душу сваю, каб ты не забыў пра справы, што бачылі вочы твае, і каб яны не выйшлі з твайго сэрца ва ўсе дні жыцця твайго. Ты раскажаш пра іх сынам і ўнукам тваім.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Аўторак — ІII Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Дан 3, 25. 34–43
Са скрушанай душою і пакорным духам мы будзем прынятыя

Чытанне кнігі прарока Даніэля.

У тыя дні:

Устаў прарок Азарыя і так маліўся, адкрыўшы вусны свае і кажучы пасярод агню: Дзеля імя Твайго не пакідай нас назаўсёды і не разрывай Твайго запавету. Не аддаляй ад нас міласэрнасці сваёй дзеля Абрагама, умілаванага Твайго, дзеля слугі Твайго Ісаака і Твайго святога Ізраэля, якім Ты абяцаў памножыць іх патомства, як нябесныя зоркі і як пясок на марскім беразе. Бо мы, Пане, сталі меншымі за іншыя народы. Сёння прыніжаныя мы па ўсёй зямлі за нашыя грахі. І ў гэты час няма ў нас ні кіраўніка, ні прарока, ні правадыра, ні ўсеспалення, ні ахвяры, ні дароў, ні каджэння, ні месца, дзе прынесці першыя плады перад Табою і знайсці Тваю міласэрнасць.

Але са скрушанай душою і пакорным духам мы будзем прынятыя. Як усеспаленне бараноў і валоў, як тысяча тлустых ягнят, такою няхай стане сёння наша ахвяра перад Тваім абліччам, і мы аддана пойдзем за Табою, бо не могуць асаромецца тыя, хто верыць у Цябе.

Цяпер жа мы ідзём за Табою ўсім сэрцам, баімся Цябе і шукаем Твайго аблічча. Не дай нам зведаць сорам, але ўчыні з намі паводле ласкавасці сваёй і паводле міласэрнасці сваёй. Уратуй нас цудамі сваімі і прынясі славу Твайму імені, Пане.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Панядзелак — ІIІ Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ 2 Вал 5, 1–15а
Шмат было пракажоных у Ізраэлі, і ніводзін з іх не быў ачышчаны, апрача Наамана сірыйца (Лк 4, 27)

Чытанне Другой кнігі Валадарстваў.

У тыя дні:

Нааман, кіраўнік войска сірыйскага караля, быў вялікім і паважаным чалавекам у свайго гаспадара, бо праз яго Пан даў перамогу Сірыі. Аднак гэты мужны чалавек быў хворы на праказу.

Аднойчы сірыйцы напалі на зямлю Ізраэля і ўзялі ў палон дзяўчынку, якую аддалі прыслужваць жонцы Наамана. І сказала яна сваёй гаспадыні: О, калі б мой гаспадар стаў перад прарокам, які ў Самарыі, той бы адразу вылечыў яго ад праказы ягонай.

Тады Нааман прыйшоў да свайго гаспадара і сказаў, што так і так гаварыла дзяўчынка з зямлі Ізраэля. І сказаў сірыйскі кароль: Ідзі, я пашлю ліст да караля Ізраэля.

Ён пайшоў і ўзяў з сабою дзесяць талантаў срэбра, шэсць тысяч залатых шэкеляў і дзесяць змен вопраткі. А каралю Ізраэля прынёс ліст з наступнымі словамі: Калі атрымаеш гэты ліст, ведай, што я паслаў да цябе Наамана, слугу майго, каб ты вылечыў яго ад праказы ягонай.

Калі кароль Ізраэля прачытаў гэты ліст, ён раздзёр шаты свае і сказаў: Хіба я Бог, каб забіваць і ажыўляць, што ён пасылае да мяне лячыць чалавека ад праказы? Таму ведайце і глядзіце: ён шукае зачэпкі супраць мяне.

Калі Елісей, чалавек Божы, пачуў тое, што кароль раздзёр свае шаты, паслаў да яго сказаць: Чаму раздзёр ты шаты свае? Няхай ён прыйдзе да мяне і даведаецца, што ёсць у Ізраэлі прарок.

Тады прыехаў Нааман са сваімі коньмі і калясніцамі і стаў перад дзвярыма дому Елісея. І паслаў Елісей да яго пасланца сказаць: Ідзі і абмыйся сем разоў у Ярдане, і загоіцца цела тваё, і будзеш ачышчаны.

Нааман разгневаўся і адышоў, кажучы: Я думаў, што ён сапраўды выйдзе да мяне, і стане, і пакліча імя Пана Бога свайго, і дакранецца рукою сваёй да пракажонага месца, і вылечыць мяне. Ці ж Абана і Фарфар, дамаскія рэкі, не лепшыя за ўсе воды Ізраэля? Ці не магу я абмыцца ў іх і быць ачышчаным? Калі ж ён развярнуўся і пайшоў з абурэннем, ягоныя слугі наблізіліся да яго і сказалі: Гаспадару наш, калі б прарок сказаў табе зрабіць вялікую рэч, ты напэўна б зрабіў? Дык зрабі тым больш, калі ён кажа табе “абмыйся, і будзеш ачышчаны”.

Тады пайшоў Нааман і акунуўся сем разоў у Ярдан, як казаў яму чалавек Божы, і цела ягонае стала як цела дзіцяці, і ён быў ачышчаны.

І вярнуўся да чалавека Божага з усёй сваёй світай, прыйшоў і стаў перад ім, кажучы: Вось я пазнаў, што няма Бога на ўсёй зямлі, як толькі ў Ізраэлі.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

  • Дабрачынная акцыя “Светлае Свята Вялікадня”

    Згодна з добрай традыцыяй, моладзь Чырвонага касцёла зноў запрашае вернікаў далучыцца да дабрачыннай акцыі “Светлае Свята Вялікадня”, якая будзе дзейнічаць на працягу ўсяго Вялікага посту. Падчас яе кожны з удзельнікаў можа стварыць арыгінальную паштоўку, цудоўную вербачку альбо іншы велікодны падарунак.

  • Тыдзень беларускай мовы ў Чырвоным касцёле

    Бібліятэка імя Адама Міцкевіча запрашае на Тыдзень беларускай мовы і літаратуры, прысвечаны Міжнароднаму дню роднай мовы, яці пройдзе ў касцёле з 17 па 23 лютага.

  • Люты
    2020

    Тэатр Зніч

  • Адкрыццё фотавыставы

    Запрашаем на адкрыццё фотавыставы "Мир дикой природы" Клуба фатографаў дзікай прыроды Беларусі, які аб'ядноўвае каля 30 майстроў. Выстава адбудзецца 19 студзеня ў 12.00 ў Белай зале Чырвонага касцёла.

  • Студзень
    2020

    Тэатр Зніч

  • Адкрыццё фотавыставы
    Запрашаем на адкрыццё фотавыставы Ірэны Гудзіеўскай "Сімвалы Беларусі", якое адбудзецца 15 снежня а 12 гадзіне ў Белай зале.