Сакрыстыя працуе: 8:00 – 20:00 Тэл.: 8 017 365-44-15

Пошта: chyrvony@tut.by Мы ў сацыяльных сетках:         

  • Галоўная
  • Парафія
  • Публіцыстыка
  • Як прыняць пакліканне сваіх дзяцей? Гісторыя маці трох сыноў, двое з якіх сталі манахамі

Крыжовы шлях за Беларусь

Крыжовы шлях за Беларусь заўсёды актуальны. Таму пройдзем разам з Езусам на Галготу ў нашых касцёлах, капліцах і сем’ях, каб папрасіць прабачэння ў Бога за ўсе грахі нацыі і ўзнесці свае просьбы да Усемагутнага ў духу пакоры і любові.

Падрабязней

А што пасля споведзі?

Некаторыя лічаць, што вызнанне грахоў перад святаром з’яўляецца асноўным элементам паяднання з Богам і часцей за ўсё ўспрымаюць яго як прыкры і балючы абавязак. З хвілінай адыходу ад канфесіяналу прыходзіць пачуццё супакою ажно да бліжэйшых святаў, у той час як сакрамэнт паяднання з моманту развітання са спаведнікам толькі пачынаецца.

Падрабязней

"Насупраць вас становіцца не святар, але Бог". Пра шлях да эфектыўнай споведзі

Для часткі вернікаў перыяд Вялікага посту становіцца адзіным часам, калі яны тэт-а-тэт сустракаюцца з міласэрным Айцом. Катэхізіс Каталіцкага Касцёла сказаў пра мінімальны абавязак спавядацца адзін раз у год, і таму нібы можна сабе дараваць. Але гэта каштуе. Кожны раз, абмінаючы канфесіянал, мы збочваем са сцежкі да святасці. І чым большы інтэрвал паміж момантамі пакаяння, тым складаней нам ізноў стаць на правільны шлях.

Пра тое, як пераадолець страх перад спавядніцай і зрабіць сакрамант пакаяння плённым, распавядае а. Павел Раманчук OFMconv.

Падрабязней

Крыжовы шлях прабачэння

Езу Хрыстэ, у гэтым набажэнстве Крыжовага шляху мы прагнем разважаць над Тваёю збаўчаю мукаю. Па закліку Святога Айца Францішка, думаючы над прабачэннем сваіх грахоў і грахоў нашых бліжніх, мы ў душы пройдзем з Езусам Хрыстом па стацыях Крыжовага шляху. З пакораю будзем вучыцца прабачаць за ўчынены нам боль і прасіць аб прабачэнні ранаў, якія нанеслі мы самі. Гэтую малітву ахвяруем у інтэнцыі ўміласціўлення Бога за ўчыненае зло, паяднання паміж намі, а таксама за душы, якія церпяць у чыстцы.

Падрабязней

Крыжовы шлях – дарога з Хрыстом Церпячым

Шмат гадоў таму нашыя продкі шукалі магчымасці стварыць такую форму літургічнага набажэнства, якая дазволіла б не проста пазнаёміцца з гістарычным фактам – мукай і смерцю Езуса Хрыста, – але і самому асаблівым чынам духоўна перажыць гэты шлях.

Падрабязней