Сакрыстыя працуе: 8:00 – 20:00 Тэл.: 8 017 200-44-15

Пошта: chyrvony@tut.by Мы ў сацыяльных сетках:      

Панядзелак — V Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Дан 13, 41с–62
Вось я паміраю, хоць не зрабіла нічога

Чытанне кнігі прарока Даніэля.

У тыя дні:

Большасць асудзіла Зузану на смерць, фальшыва абвінавачаную двума старэйшынамі.

Тады Зузана голасна ўсклікнула: О вечны Божа, Ты – знаўца патаемнага, які ведае ўсё, перш чым яно станецца. Ты ведаеш, што яны далі фальшывае сведчанне супраць мяне. І вось я паміраю, хоць не зрабіла нічога, у чым яны падступна вінавацяць мяне.

І Пан выслухаў яе голас. І калі павялі яе на смерць, Пан абудзіў у маладым хлопцы, па імені Даніэль, святы дух, і ён закрычаў гучным голасам: Я чысты ад яе крыві. Тады ўсе людзі павярнуліся да яго і спыталіся: Што ты меў на ўвазе? Ён жа стаў пасярод іх і сказаў: Ці вы такія неразумныя, сыны Ізраэля, што без допыту і высвятлення асудзілі дачку Ізраэля? Вярніцеся ў суд, бо яны фальшыва сведчылі супраць яе.

Усе людзі паспешліва вярнуліся ў суд, і сказалі яму старэйшыны: Хадзі, сядзь між намі і раскажы нам, таму што Бог даў табе старшынство. І сказаў ім Даніэль: Аддзяліце іх падалей аднаго ад другога, і я дапытаю іх.

Калі іх аддзялілі аднаго ад другога, паклікаў першага з іх і сказаў яму: О, застарэлы ў зле, цяпер выяўляюцца грахі твае, што чыніў ты раней, праводзячы несправядлівыя суды, асуджаючы нявінных і адпускаючы вінаватых, хоць Пан казаў: Нявіннага і справядлівага не забівай. А цяпер, калі ты сапраўды бачыў яе, скажы, пад якім дрэвам ты бачыў іх разам? Той адказаў: Пад масцікавым. Даніэль адказаў: Добра ты схлусіў на сваю галаву, таму што анёл Божы ўжо атрымаў прысуд ад Бога і рассячэ цябе напалам.

Адаслаўшы яго, Даніэль загадаў прывесці другога і сказаў яму: Нашчадак Ханаана, а не Юды. Прыгажосць звяла цябе, а пажадлівасць перавярнула тваё сэрца. Гэтак вы рабілі з дочкамі Ізраэля, і яны ад страху аддаваліся вам, але дачка Юды не змірылася з вашым беззаконнем. Цяпер жа скажы мне, пад якім дрэвам ты застаў іх на ўчынку. Той адказаў: Пад дубам. Даніэль адказаў яму: Добра схлусіў ты на сваю галаву, бо чакае анёл Божы з мячом ў руцэ, каб рассячы цябе напалам і знішчыць вас.

І ўвесь сход гучна закрычаў, і благаславілі Бога, які ратуе тых, хто спадзяецца на Яго. І паўсталі на двух старэйшын, бо іхнімі ўласнымі вуснамі Даніэль даказаў, што яны далі фальшывае сведчанне. І ўчынілі з імі так, як яны самі падступна зрабілі бліжняму. Каб выканаць закон Майсея, забілі іх, і ў той дзень была ўратавана нявінная кроў.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

V Нядзеля Вялікага посту, Год А

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Эзх 37, 12–14
І ўдыхну ў вас дух Мой, і ўчыню, што будзеце жыць

Чытанне кнігі прарока Эзэхіэля.

Так кажа Пан Бог:

Вось Я адкрыю магілы вашыя, і выведу вас, народ Мой, з магілаў вашых, і прывяду вас у зямлю Ізраэля. І даведаецеся, што Я — Пан ваш, калі адкрыю магілы вашыя і выведу вас, народзе Мой, з магілаў вашых. І ўдыхну ў вас дух Мой, і ўчыню, што будзеце жыць і спачываць на зямлі вашай, і даведаецеся, што Я, Пан сказаў і зрабіў гэта, — кажа Пан.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Субота — ІV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Ер 11, 18–20
Але я быў, як прыручанае ягня, якое вядуць на зарэз

Чытанне кнігі прарока Ераміі.

Ты, Пане, даў спазнаць мне, і я ведаю. Ты паказаў мне ўчынкі іхнія.

Але я быў, як прыручанае ягня, якое вядуць на зарэз, і не разумеў, што яны задумалі змову супраць мяне: Знішчым дрэва ў поўнай сіле, вырвем яго з зямлі жывых, каб не згадвалі больш імя яго.

Але Ты, Пане Магуццяў, які судзіш справядліва, які даследуеш нутро і сэрца, дазволь мне ўбачыць Тваю помсту над імі, бо Табе я давяраю сваю справу.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Пятніца — IV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Мдр 2, 1а. 12–22
Асудзім Яго на ганебную смерць

Чытанне кнігі Мудрасці Саламона.

Памылкова мяркуючы, бязбожнікі казалі самі сабе:

Зробім пастку на справядлівага, бо ён бескарысны для нас і працівіцца нашым учынкам, дакарае нас у грахах супраць Закону, вінаваціць нас ў грахах супраць нашага выхавання. Абвяшчае, нібыта ён ведае Бога, і называе сябе дзіцем Пана.

Ён стаў для нас дакорам думак нашых, нам цяжка нават глядзець на яго, бо жыццё яго не падобнае да жыцця іншых і шляхі Яго адрозніваюцца. Ён прызнаў нас чымсьці фальшывым; ён ухіляецца ад шляхоў нашых, як ад нячыстага. Шчаслівым называе канец справядлівых і хваліцца, што Бог — ягоны айцец.

Пабачым, ці праўдзівыя словы ягоныя, і праверым, што будзе пры сконе ягоным. Бо калі справядлівы — сын Божы, то Бог абароніць яго і вырве яго з рукі праціўнікаў.

Праверым яго знявагаю і мукаю, каб пазнаць яго лагоднасць і выпрабаваць яго цярплівасць. Асудзім яго на ганебную смерць, бо, як ён кажа, паклапоцяцца аб ім.

Так яны меркавалі і памыліліся, бо іхняя зласлівасць засляпіла іх. Яны не пазналі таямніц Божых, не спадзяваліся на адплату за святасць і не думалі пра ўзнагароду для беззаганных душаў.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Чацвер — ІV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Зых 32, 7–14
Пашкадуй і не рабі зла народу Твайму

Чытанне кнігі Зыходу.

У тыя дні:

Пан сказаў Майсею: Хутчэй ідзі ўніз, бо зграшыў твой народ, які ты вывеў з егіпецкай зямлі. Хутка адвярнуліся яны ад шляху, які Я ім наказаў, і зрабілі сабе адлітае цяля, і пакланіліся яму, і прынеслі яму ахвяры, кажучы: Вось бог твой, Ізраэль, які вывеў цябе з егіпецкай зямлі.

І зноў сказаў Пан Майсею: Я бачу народ гэты: гэта народ з цвёрдым каркам. А цяпер пакінь Мяне, каб запалаў гнеў Мой на іх і каб Я павынішчаў іх. З цябе ж Я зраблю вялікі народ.

Аднак Майсей пачаў маліць Пана Бога свайго, кажучы: Чаму разгарэўся Твой гнеў на Твой народ, які Ты вывеў з егіпецкай зямлі вялікаю моцай і магутнаю рукою? Навошта, каб егіпцяне казалі: На зло вывеў іх, каб пазабіваць у гарах і сцерці з аблічча зямлі. Адхілі полымя гневу Твайго, пашкадуй і не рабі зла народу Твайму. Успомні Абрагама, Ісаака і Ізраэля, слугаў Тваіх, якім Ты пакляўся самім сабою, кажучы: Памножу ваша патомства, як зоркі нябесныя; і ўсю гэту зямлю, пра якую казаў Я, дам нашчадкам вашым у вечную спадчыну.

І адступіўся Пан ад зла, якое думаў зрабіць народу свайму.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Серада — ІV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Іс 49, 8–15
Цябе зраблю запаветам для народа, каб аднавіць зямлю

Чытанне кнігі прарока Ісаі.

Так кажа Пан:

Я выслухаю цябе ў час спрыяльны, у дзень збаўлення Я дапамагу табе. Я захаваю цябе і зраблю запаветам для народа, каб аднавіць зямлю і падзяліць спустошаную спадчыну, каб сказаць вязням: Выходзьце, — а тым, хто ў цемры: Пакажыцеся.

Яны будуць пасвіцца пры дарогах, іх пашы будуць на ўсіх лысых узгорках. Яны не будуць галадаць і смагнуць, і не ўдарыць па іх ні спёка, ні сонца, бо той, хто шкадуе іх, накіруе іх і прывядзе да крыніцаў вады. Абярну ўсе горы ў дарогі, і шляхі Мае будуць узняты.

Вось адны прыходзяць здалёк. І вось другія – з поўначы і з захаду, а іншыя — з зямлі Сінім. Спявайце, нябёсы, і весяліся, зямля. Горы, усклікніце ад радасці. Бо Пан суцешыў свой народ і злітаваўся над сваімі ўбогімі.

І сказаў Сіён: Пан мяне пакінуў, Пан забыў пра мяне. Ці забудзе жанчына пра сваё немаўля, каб не пашкадаваць сына ўлоння свайго? Але калі б нават і забыла, Я не забуду пра цябе.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Аўторак — ІV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Эзх 47, 1–9. 12
Бачыў ваду, што выцякала з-пад святыні, і ўсе, да каго дасягала вада гэтая, былі збаўлены

Чытанне кнігі прарока Эзэхіэля.

У тыя дні:

Анёл вярнуў мяне да ўваходу ў святыню. І вось выплывае вада з-пад парога святыні на ўсход, бо тая святыня звернута на ўсход. А вада выцякала з-пад правага боку святыні на поўдзень ад алтара. І вывеў мяне ён праз паўночную браму, і правёў мяне вонкавым шляхам да знешняй брамы, шляхам, скіраваным на ўсход. І вось вада бруіцца з правага боку. Калі той чалавек выйшаў на ўсход, то ў руцэ трымаў шнур. Ён адмераў тысячу локцяў, і правёў мяне праз ваду. Вада была па шчыкалаткі. І адмераў яшчэ тысячу, і правёў мяне праз ваду. Вада была па калені. І адмераў яшчэ тысячу, і правёў мяне. Вада была па сцёгны. І адмераў яшчэ тысячу. І быў паток, якога я не мог перайсці, бо вада паднялася, так што трэба было плысці, паток, якога нельга было перайсці.

І сказаў мне: Ці бачыў ты, сыне чалавечы? І павёў мяне назад да берага гэтага патоку. Калі я вярнуўся, на беразе патоку было вельмі шмат дрэваў з гэтага і з таго боку. І сказаў мне: Гэтая вада выходзіць на ўсходні абшар, сыходзіць у стэп і ўпадае ў мора, і, патрапіўшы ў мора, аздаравіцца вада. І кожная жывая істота, якая кішыць там, куды ўвойдзе паток, будзе жыць. І рыбы будзе вельмі шмат, бо куды ўвойдзе гэтая вада, усё аздаравіцца. І там, куды ўвойдзе гэты паток, будзе жывым усё. А над патокам, на беразе яго з гэтага і з таго боку будзе расці ўсялякае дрэва, што дае ежу. І лісце не будзе ападаць з яго, і плады яго не скончацца. І кожны месяц будзе прыносіць новы плён, бо вада для яго выходзіць са святыні. І будзе плод яго для ежы, а лісце для лекаў.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

Панядзелак — ІV Тыдзень Вялікага посту

ПЕРШАЕ ЧЫТАННЕ Іс 65, 17–21
Не будзе чутны голас плачу і голас крыку

Чытанне кнігі прарока Ісаі.

Так кажа Пан:

Вось Я ствараю новае неба і новую зямлю; мінулае больш не будзе успамінацца і не прыйдзе на думку.

А вы радуйцеся і цешцеся вечна з таго, што Я ствару, бо Я зраблю Ерузалем радасцю, а яго народ — весялосцю. І буду радавацца Ерузалему і цешыцца сваім народам. Больш не будзе ў ім чутны голас плачу і голас крыку.

Больш не будзе там немаўляці, што жыве толькі некалькі дзён, ні старога, які б не дасягнуў паўнаты сваіх дзён. Бо той, хто памрэ ў сто гадоў, будзе лічыцца юнаком; але грэшнік, які дасягне ста гадоў, будзе пракляты. І пабудуюць дамы, і населяць іх, пасадзяць вінаграднікі, і будуць спажываць іх плён.

Гэта слова Божае.

Падрабязней

Друкаваць

  • МАЙ
    2017

    Тэатр Зніч

  • Учынак міласэрнасці альбо як дапамагчы блізкаму чалавеку

    Моладзь касцёла святога Сымона і святой Алены (Чырвоны касцёл) запрашае вернікаў далучыцца да дабрачыннай акцыі “Светлае Свята Вялікадня”, якая будзе дзейнічаць на працягу ўсяго Вялікага посту. Падчас яе кожны з удзельнікаў можа стварыць арыгінальную паштоўку, цудоўную вербачку альбо іншы велікодны падарунак.

  • КРАСАВІК
    2017

    Тэатр Зніч

  • «Горад Францішка Скарыны вачыма мастакоў»: у Чырвоным касцёле адкрыецца выстава ў гонар першадрукара

    Адкрыццё выставы пройдзе ў дольным касцёле Чырвонага касцёла перад святам святых Кірыла і Мятода, апекуноў Еўропы, якое ў Каталіцкім Касцёле адзначаецца 14 лютага.

  • Канікулы з Богам

    Запрашаем дзетак з 7 да 12 год на Канікулы з Богам у цэнтры CARITAS у Ляскоўцы

  • Шукаем памочнікаў

    Кожны з вучняў Хрыста пакліканы да евангелізацыі. Святы айцец Францішак вельмі часта ўзгадывае аб гэтым ў сваіх прамовах і казаннях. Ён асабіста з вялікай інтэнсіўнасцю імкнецца рэалізаваць гэта. Нават у капліцы Дома св. Марты кожны дзень кажа імправізаваныя пропаведзі.